Workshop nature journaling
25 mei Leeuwarden

Workshop nature journaling / natuurdagboek schetsen, schilderen en schrijven. Natuurdagboeken brengen je dichter bij de natuur.

Iedereen

Nature journaling oftewel natuurjournalen brengt je dichter bij de natuur. Het schetsen en schilderen van natuurobservaties helpt je om helemaal op te gaan in dat wat jij waarneemt en te focussen op details die je anders misschien nooit had ontdekt. Je kunt je schetsen aanvullen met aantekeningen over wat je opvalt of wat jij je afvraagt. Het gaat er niet om perfecte tekeningen te maken (maar dit mag wel). De verbinding met de natuur is het belangrijkst.

Tijdens deze workshop leer je hoe jij kunt starten met je eigen natuurjournaal. Je leert op ontspannen manier en met eenvoudige schetstechnieken hoe jij kunt tekenen wat je ziet. Je oefent het waarnemen met al je zintuigen en je gaat werken met materialen die makkelijk mee naar buiten kunnen: potlood, aquarelverf, watervaste pennen en waterkwasten. Alle materialen zijn aanwezig.

Deze workshop is bedoeld voor jong en oud (vanaf 13 jaar) en is zeker ook geschikt voor mensen zonder teken- en schilderervaring.

Mirja Brandorff is onze docente. Mirja is kunstenaar, illustrator, natuurgids en auteur (van het boek natuurjournalen en natuureducatie materiaal voor basisscholen).

Bij het bereiken van 6 aanmeldingen gaat de workshop zeker door en krijgen de deelnemers een verzoek tot betalen. Vanaf dan geldt dat je bij een eventuele afzegging het volledige bedrag retour krijgt als een vervangende deelnemer jou plekje kan opvullen. Komt er geen vervangende deelnemer, dan krijg je €4,00 terug. Het afgelopen jaar waren workshops die Mirja organiseerde vaak volgeboekt.

Extra informatie

Bij aanmelden graag vermelden of je IVN-lid bent. Mail naar activiteitenwerkgroepivn058@gmail.com

Kosten: €20,00 inclusief materialen, koffie, thee en koek. Afdelingsleden krijgen 5,00 korting.

Tijd & plaats


25 mei 13:30 - 16:00
Vierhuisterweg 11 Leeuwarden

Organisatie door IVN


Meer informatie: Website