Natuuroudercursus
24 mei - 04 oktober

Op 24 mei start de IVN Natuuroudercursus in Flevoland. Je leert hoe je de natuur naar de school van jouw (klein)kind kunt brengen.

Iedereen

Vind jij het leuk om met kinderen op onderzoek te gaan in de natuur? Op 24 mei starten IVN Dronten en IVN Lelystad met een Natuuroudercursus. In vier bijeenkomsten leer je als (groot)ouder hoe je de natuur naar de school van jouw (klein)kind kunt brengen. Enorme voorkennis over de natuur is handig maar niet nodig. Jouw enthousiasme over kind en natuur is het belangrijkste.

Natuuroudercursus

Waar gaat de cursus over?

Buiten zijn en bezig zijn met de natuur is goed voor kinderen. Voor hun gezondheid en hun ontwikkeling. En kinderen die veel bezig zijn met natuur, willen die als ze groot zijn ook beter beschermen. Meer dan genoeg reden om kind en natuur met elkaar in contact te brengen. Tijdens de cursus Natuurouder leer je hoe je een leerkracht of groene schoolgids hierbij kunt ondersteunen. De leerkracht bedenkt de invulling van de lessen en jij helpt om met de kinderen naar buiten te gaan en hun omgeving beter te leren kennen.

Dankzij jou is er meer tijd en aandacht voor de individuele kinderen en zijn er activiteiten mogelijk die voor een leerkracht of groene schoolgids alleen niet te doen zijn. Een mooie toevoeging dus!

Wat ga je leren?

In de Natuuroudercursus leer je meer inzicht te krijgen in de omgang met een groepje kinderen, hoe kinderen leren en welk lesmateriaal beschikbaar is. Daarnaast doe je basiskennis van natuur en milieu op. Zodat je die kennis weer door kunt geven aan de kinderen!

Natuurouder, en dan?

Wanneer je de Natuuroudercursus hebt voltooid, help je regelmatig bij het uitvoeren van natuurlessen op de school van je (klein)kind. Hoe vaak dit is, hangt af van de afspraken die je zelf met de school maakt. Zo raak je meer betrokken bij het schoolleven van je (klein)kind en geef je de kwaliteit van natuuronderwijs een boost!

Praktische informatie

Cursusdata

Bijeenkomst 1 Vrijdagochtend 24 mei Kennismaken en natuurbeleving ervaren
Bijeenkomst 2 Vrijdagochtend 7 juni Kinderen en de natuur
Bijeenkomst 3 Vrijdagochtend 21 juni Enthousiasme en lastige situaties
Bijeenkomst 4 Vrijdagochtend in oktober (n.t.b) Praktische zaken (zoals materialen en EHBO)

Locatie

2x in Lelystad en 2x in Dronten.

Kosten

Je doet mee aan de Natuuroudercursus voor €[prijs] per persoon. IVN-leden betalen €[prijs]. Dit is inclusief een cursusboek, begeleiding en uiteraard koffie en thee.

Meer weten?

Heb je interesse in deze Natuuroudercursus en wil je er graag meer over weten voordat je je inschrijft? Neem dan contact op met Esther Dol IVN Flevoland: flevoland@ivn.nl of 06 5153 4013

 

Tijd & plaats


24 mei - 04 oktober 09:00 - 12:00
Lelystad of Dronten

Organisatie door IVN


Meer informatie: Website