Lezing Plantenblindheid
22 mei - Kalmthout

Botanisch filosoof Norbert Peeters geeft een lezing over ‘plantenblindheid’. Dat is de term voor de toenemende onwetendheid over het belang van de botanische wereld om ons heen.

Iedereen

Norbert Peeters geeft op 22 mei, de Internationale Dag van de Biodiversiteit, een lezing over ‘plantenblindheid’. Dat is de term voor de toenemende onwetendheid over het belang van de botanische wereld om ons heen. Waar komt die blindheid vandaan en wat kunnen de gevolgen ervan zijn? Zijn er oplossingen voor? Met sprekende voorbeelden, prachtige verhalen en foto’s doet hij zijn verhaal uit de doeken.

Deze lezing gaat door in het Serrehuis, max. 75 deelnemers.

Reserveer je ticket online in onze webshop. Opgelet, wil je vooraf Arboretum Kalmthout bezoeken? Vergeet dan niet je toegangsticket voor de tuin aan je winkelmandje toe te voegen.

Norbert Peeters (MA) is botanisch filosoof en studeerde archeologie en filosofie aan de Universiteit Leiden in Nederland. Hij doceerde er zelf tot 2024 en schreef boeken over botanici en plantenhistoriek. Begin maart 2024 startte hij als universitair docent Filosofie aan Wageningen University & Research.

Tickets

€ 7,5 | € 5 met jaarkaart // UITPAS met kansentarief € 1,50 | ticket voor bezoek aan de tuin is niet inbegrepen in de prijs.

Tijd & plaats


22 mei - 19:30 - 21:00
Arboretum Kalmthout, België Kalmthout

Organisatie door Arboretum Kalmthout


Meer informatie: Website