Lezing Herstelproject Maasheggen
22 mei - Gennep

Gertjan Sengers van de vereniging Nederlands cultuurlandschap komt vertellen over het herstelproject van het Maasheggenlandschap.

Iedereen

Gertjan Sengers van de vereniging Nederlands cultuurlandschap komt vertellen over het herstelproject van het Maasheggenlandschap. Het Maasheggenlandschap in Limburg en Brabant is een uniek stukje Nederland, en vormt het oudste cultuurlandschap van Nederland. De heggen, weides, drinkpoelen en oude knotbomen bieden plek aan vele planten en dieren en bevinden zich aan weerszijden van de Maas in het Land van Cuijk en in het Limburgse Maasdal. 

De gemeenten Bergen, Gennep en Mook & Middelaar hebben gezamenlijk het project ‘Herstel Maasheggenlandschap’ opgepakt. De kosten voor het herstel van het Maasheggenlandschap worden voor deels opgebracht door provinciale subsidieregeling en deels door de drie gemeenten. 

De heggen in Limburg maken deel uit van het oorspronkelijke heggen gebied waar de Maas als verbinder doorheen stroomt. Het projectdoel is een groot Maasheggengebied aan weerszijden van de Maas met een UNESCO-biosfeer status. Goed voor natuur en mens. 

De lezing start om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar, als gewoonlijk in ons clubhuis op de Kampweg 10 in Gennep.
Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld i.v.m. voorbereidingen.

Schrijf je snel in via de website van IVN.

Kosten:IVN-leden € 3, niet-leden € 5.

Tijd & plaats


22 mei - 20:00 -
Kampweg 10 Gennep

Organisatie door IVN


Meer informatie: Website