Het wilde stadscafé: Onkruid - Ongewenst of onderschat?
21 mei - Utrecht

Botanisch filosoof Norbert Peeters vertelt over onkruid. Hoe kan een plant zo gehaat worden? Zegt dat niet meer over onszelf? Of, nog een stapje verder, zijn wij als mensen niet zelf de invasieve exoten?

Iedereen

Botanisch filosoof Norbert Peeters vertelt over onkruid. Onkruid, daarbij denken we snel aan ongewenste indringers, planten die volledig hun eigen gang gaan in de tuin of op de stoep. Een ware plaag kunnen deze ‘invasieve exoten’ zijn. Althans, zo zijn we geneigd te denken. Maar Norbert zet daar toch wat vraagtekens bij: hoe kan een plant zo gehaat worden? Zegt dat niet meer over onszelf? Of, nog een stapje verder, zijn wij als mensen niet zelf de invasieve exoten?

In zijn verhaal onderzoekt Norbert deze vragen. Daarmee kijkt hij niet alleen kritisch naar opvattingen over onkruid en planten, maar ook ons mensbeeld in het algemeen. Zo brengt hij een ‘ode aan onkruid’, op een luchtige maar ook kritische wijze. Een verfrissende blik, niet alleen voor individuele natuurliefhebbers maar hopelijk ook voor de stad Utrecht.

Dit maandelijkse natuurcafé wordt georganiseerd door groene organisaties in Utrecht in samenwerking met de Bieb. Het programma wordt samengesteld door utrechtnatuurlijk.nl,  groenmoetjedoen! en mcu.nl en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht.

Organisatie: Het Wilde Stadscafé
Kosten: gratis
Locatie: Bibliotheek Neude
Reserveren: via deze link
Meer info: bibliotheek Neude

 

Tijd & plaats


21 mei - 20:00 - 21:00
Bibliotheek Neude Utrecht

Organisatie door


Meer informatie: Website