Gracht clean-up in Leiden
26 mei - Leiden

Vaar je ook mee met onze clean-up? Vanuit kano's verzamel je met ervaren vrijwilligers zwerfvuil in de Leidse grachten en draag je bij aan wetenschappelijk onderzoek! De mooiste en gekste vondsten zijn na afloop te zien in de ramen van het brughuisje op de Marebrug in Leiden.

Iedereen

Door deel te nemen aan een gracht clean-up geniet je niet alleen van de prachtige Leidse grachten en de stadsnatuur maar verzamel je ook afval en draag je bij aan wetenschappelijk onderzoek. Met Stichting De Grachtwacht werken we aan plasticvrije grachten door onderzoek te doen naar de grachtvondsten.

De bijzonderste vondsten van de kanovloot nemen we mee naar het brugwachtershuisje op de Marebrug te Leiden. Hier, recht boven het water heeft De Grachtwacht haar hoofdkwartier, en bewaren we de spannendste vondsten in onze collectie. Topvondsten uit de verzameling kan je bezichtigen in onze raam-expositie.

Onze clean-ups blijven niet onopgemerkt. Van lokale tot landelijke en zelfs internationale media berichten over wat er hier in de gracht gebeurt. Van The Guardian tot CNN en National Geographic schreven over de clean-ups in Leiden en onze vondsten. Meer nieuws vind je hier.

Inschrijven is verplicht, reserveer z.s.m. je kanoplek via info@degrachtwacht.nl. Vol=Vol.

Tijd & plaats


26 mei - 11:00 - 15:00
Marebrug Leiden

Organisatie door Stichting De Grachtwacht

Contact: Stichting De Grachtwacht
Meer informatie: Website