Bioblitz Rotterdam
22 mei - Rotterdam

Ga mee op bodemdierensafari tijdens de Bioblitz Rotterdam

Iedereen

Ga mee op bodemdierensafari tijdens de Bioblitz Rotterdam

De week van de biodiversiteit is een landelijke week die wordt georganiseerd door de KNNV, met activiteiten door heel Nederland. Dit jaarlijkse evenement valt samen met de nationale dag van de biodiversiteit en staat helemaal in het teken van het ontdekken van zoveel mogelijk levensvormen.

Heb je je ooit afgevraagd wat er allemaal onder de grond leeft? Bodemdieren zijn essentieel voor een gezonde bodem. Tijdens de dag van de biodiversiteit nodigen we je uit voor een spannende ontdekkingsreis in Rotterdam. Kom meer te weten over deze kleine helden van de ondergrond!

Bodemdierensafari

Op woensdag 22 mei organiseert KNNV Natuurlijk Rotterdam samen met het Essenburgpark en Natuurstad een Bioblitz dag in het Essenburgpark waar jong en oud aan kunnen deelnemen. Veel bodemdieren zijn nog niet ontdekt en misschien doe jij wel een spectaculaire vondst voor Rotterdam, of zelfs voor heel Nederland!

De BioBlitz010 is een initiatief van Het Natuurhistorisch en Bureau Stadsnatuur i.s.m. het campagneteam Nationaal Park Rotterdam en Natuurstad.

Details van het evenement:

Datum: Woensdag 22 mei 2024
Tijd: 13:00-15:00 uur
Verzamelplaats: Natuurstad, Essenburgsingel 59, 3022 EA Rotterdam

Met een zoekkaart voor bodemdieren en onder begeleiding van een gids, ga je op zoek naar zoveel mogelijk verschillende soorten. Hoe meer soorten in de bodem leven, hoe beter de biodiversiteit. Je kunt je waarnemingen doorgeven via Waarneming.nl en op de Bioblitz dag kun je alle resultaten en scores bekijken.

Dus, neem je vergrootglas en schepje mee en duik in de fascinerende wereld onder onze voeten! Het belooft een leerzame en spannende dag te worden voor iedereen. Samen gaan we de biodiversiteit van de bodem in de parken van Rotterdam verkennen.

Aanmelden en kosten:

E-mail: natuurlijkrotterdam@knnv.nl
Kosten: Deelname is gratis
Organisatie: Dit is een samenwerking tussen het Essenburgpark, KNNV Natuurlijk Rotterdam en Natuurstad.

 

Tijd & plaats


22 mei - 13:00 - 15:00
Natuurstad, Essenburgsingel 59, 3022 EA Rotterdam Rotterdam

Organisatie door KNNV Rotterdam

Contact: KNNV Rotterdam
Meer informatie: Website