Kwaliteitsmerk

Biologie Plus School is een kwaliteitsmerk voor basisscholen. Een Biologie Plus School begint met biologie uit de leefwereld van de leerling die er op dat moment toe doet en belangrijk is voor hun toekomst.

Als school kun je je profileren tot Biologie Plus School, daarmee kies je voor biologie als de basis. Biologie leert leerlingen observeren, de dingen om hen heen te begrijpen en uiteindelijk zelfstandig keuzes maken. Biologie Plus School is een kwaliteitsmerk dat scholen en ouders aanspreekt omdat het voor zelfstandige, kritische en bewuste leerlingen zorgt. Hiervoor is de juiste kennis, attitude en vaardigheid nodig rondom voeding, gezondheid, duurzaamheid, natuur, milieu, wetenschap en techniek. Een Biologie Plus School geeft hun leerlingen een voorsprong waar ze de rest van hun leven van profiteren. Je kunt als school zelf aangeven hoe je de Plus invult, bijvoorbeeld met techniek. 
Je hebt als school duurzame leermaterialen (bijv. microscoop, torso, fossielenset) waarmee leerlingen onderzoekend leren. Je hebt leerkrachten die in staat zijn om de onderzoekende, ontdekkende houding van leerlingen te stimuleren.

Ga voor kwaliteit
Als school ga je voor kwaliteit. Dat betekent dat je als school gaat investeren in leerkrachten, didactische werkvormen en lesmaterialen. Met alle leerkrachten ga je samen aan de slag om de school te profileren. Dat resulteert in leerlingen die kritisch hun eigen handelen en dat van anderen op waarde kunnen schatten. Als school verdien je door deze investeringen niet alleen waardering van leerkrachten en leerlingen, ook de ouders van de leerlingen zullen merken dat de school zich inzet voor maatschappelijk relevante zaken. Biologie Plus School is een kwaliteitsmerk waar je als school voor staat en dit ook naar buiten brengt. Biologie Plus School is een kwaliteitsmerk waar óók ouders voor kiezen.

Interesse? 
Wil jouw school meer informatie? Vraag een vrijblijvend gesprek aan via bps@nibi.nl

Buiten op onderzoek gaan is vanzelfsprekend. Hier zijn kinderen aan de slag met de slakkenzoekkaart.

Leerlingen onderzoeken en ontdekken.

Teamtrainingen zijn inspirerend, energiek en op maat gemaakt.