Tweede Week van de Biologie

Tweede Week van de Biologie start 1 oktober 2018
Het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI) gaat door met de Week van de Biologie. Ook in 2018 gaan we aan de slag met biologie voor iedereen. Juist die biologie die voor iedereen nodig is bij keuzes op gebied van voeding, gezondheid, klimaat en energie.
We gaan namelijk in deze week op zoek naar de 25 grootste misvattingen in de biologie. Dus misvattingen die veel mensen hebben. Denk aan: 
“Ik eet geen DNA!”
“Als je hoestdrank inneemt gaat deze eerst langs je longen en dan in je buik”
“Antibiotica tegen de griep”   Als we de misvattingen paraat hebben kunnen we ze ook gericht tackelen zodat het Nederlands publiek na deze week een stuk biowijzer wordt.

De Week van de Biologie wordt dit jaar gehouden van 1 oktober tot en met 7 oktober. We verwachten een volle kaart met activiteiten door het hele land, gevuld met openbare lessen,symposia en publiekslezingen. We zien graag dat alle leden van het NIBI aan de slag gaan, dat kan op twee manieren.

● Help mee, en stuur ons de misvattingen die jij tegenkomt op. Vul hiervoor het Google formulier in en vemeld de misvatting en de bron ervan. Je mag meer dan een misvatting aanreiken. Graag zelfs!
● Via dit formulier jouw acitiviteit aanmelden. Dit kan een al bestaande activiteit zijn, en hoeft niks te maken te hebben met de 25 misvattingen. 


Het NIBI gaat nu aan de slag met het zoeken naar mediapartners en sponsoren. DOE MEE! Zet samen met het NIBI de biologie op de kaart. Mail jouw idee, event en/of input naar vandenoever@nibi.nl of bel 030-2369244/06-14364496.