Microscopietraining

Microscopie voor de basisschool

Het Nederlands Instituut voor Biologie, de beroepsvereniging van biologen, heeft een heel bijzonder aanbod voor jou en je school. De firma Neopta wil nieuwe biologische microscopen beschikbaar stellen aan het basisonderwijs. Om te zorgen dat je daar direct mee aan de slag kunt, hebben we een lessenserie ontworpen en geven we een korte training bij jou in de buurt. De training kost 250 euro voor twee personen. De vier microscopen met toebehoren krijg je direct na de training mee naar huis.

 

De volgende training wordt wellicht gehouden op jouw school of in jouw NME-centrum. Vanaf half januari zijn we weer onderweg. Mail gerust als je een training wilt mee-organiseren. (vandenoever@nibi.nl)


Meedoen? Vul per persoon het onderstaande inschrijfformulier in. 

Heb je vragen, mail dan naar vandenoever@nibi.nl

Deelname aan training is mogelijk voor bij voorkeur twee leerkrachten per school liefst uit verschillende groepen. De school waarvan de twee leerkrachten meedoen, krijgt 4 biologische microscopen, 1 schoolserie micropreparaten, 1 verpakking object glaasjes, 1 verpakking dekglaasjes, werkbladen voor leerlingen en een docenten handleiding.
Met het microscopie practicum wordt antwoord gegeven op de vraag: hoe krijgt een plant alles op de goede plaats voor fotosynthese. Verder worden ook andere preparaten gebruikt bijvoorbeeld van een schimmel of de veer van een spreeuw.  

Kosten voor deelname aan de training voor twee leerkrachten 250 euro per school (BTW vrijgesteld).
Meerkosten voor een extra leerkracht: 75 euro.

Locatie: Diverse locaties door heel Nederland.
Aantal deelnemers: maximaal 24

Wil je een training voor jouw regio organiseren op jouw school? Mail dan naar vandenoever@nibi.nl. We bellen dan om een afspraak te maken.

Training Microscopie bij NDE Groningen

Nutsbasisschool Teteringen aan de slag met microscopie

Deze microscoop met preparaten krijg je gratis bij de training Microscopie voor de basisschool. Hiermee kun je 400x vergroten zodat je een bacterie kunt zien.

Zelf een preparaat maken van een ui en bekijken door de microscoop