Conferentie 2011

Het Neusje Van De Zalm
Alles wat je wil weten over gezond en duurzaam eten

Wat is verschil tussen een biologische en een niet-biologische koeienvlaai? Wat gebeurt er met een hap pizza in je lijf? Wanneer is zalm duurzaam en…weet jij hoeveel gras een koe moet eten voordat je een biefstuk op je bord hebt? Allemaal vragen die aan bod kwamen tijdens de vierde biologieconferentie voor leerkrachten in het primair onderwijs.


Presentaties

Ochtendlezing door Nicole van Dam
Dinerlezing 'Het Diner van de Toekomst' door Thimo Jansen

Workshop 'Check je boodschappenmand'
Workshop 'Plant in je lijf'
Workshop 'Duurzame Schooltuin'
Workshop 'Stront aan de knikker'
Workshop 'Ruimteschip aarde'
Workshop 'Proef jij duurzaamheid?'

Downloads

Duurzame lolly's- met meelwormen en krekels als bron van eiwit - leverde een bijzonder welkom op.

Nicole van Dam geeft een enhousiaste lezing over voeding en voedselproductie.

Hou jij van spruitjes? Even een smaaktestje om te achterhalen of jij een bitterproever bent.

Deelnemers ervaren wat duurzaam boodschappen doen is.

Hoe ziet een suikerbiet van binnen eruit? Deelnemers hakken en snijden en leggen stukjes onder de microscoop.

Suikerbieten vers uit de klei worden omgetoverd tot suikerstroop.

Op de informatiemarkt kun je uitgebreid snuffelen naar nieuw en inspirerend natuuronderwijs lesmateriaal.

Ook leren de deelnemers hoe eenvoudig het is om zelf oesterzwammen te kweken op stro.

Science Centre Nemo geeft een voorproefje op de ruimtereis die André Kuipers binnenkort gaat maken.

Congrescentrum de Werelt maakt een lunch om de vingers bij af te likken...

Samen met Smaaklessen onderzoeken leerkrachten verschillende soorten eieren, sinaasappelsap en kruiden.

Zelfgemaakte dierendrollen worden ontleed om meer te weten te komen over wat het dier gegeten heeft.

De Vogelbescherming is sponsor van deze conferentie en pronkt op de informatiemarkt!

De lezing bij het Diner van de Toekomst gaat over ons eten over 50 jaar...

Naast zeewiersalade, kokkels en knapperige kwal staat deze chocolade sprinkhaan op het menu!

Thimo Janssen licht de menukeuze toe zodat iedereen niet alleen met een gevulde maag maar ook met een gevuld brein huiswaarts ging.

Het Neusje van de Zalm - 18 november 2011