Conferenties

Het NIBI organiseert jaarlijks in januari in samenwerking met hogescholen en universiteiten de onderwijsconferentie voor het voortgezet onderwijs waar afgelopen keer zo’n 650 leraren, opleiders, toa’s en vakdidactici op afkwamen. De conferentie wordt geroemd om de kwaliteit en gezelligheid. Het programma bestaat uit bijna vijftig workshops en lezingen. De lezingen worden door excelente biowetenschappers verzorgd. Voor de workshops worden professionals uit het veld uitgenodigd. Een commissie bestaande uit leraaropleiders en vakdidactici bewaakt de kwaliteit van het programma.

  • NIBI-conferentie voor bovenbouw havo en vwo (De NIBI-conferentie van januari)

Vrijdag 13 en zaterdag 14 januari 2017 vond de 31e conferentie plaats in Lunteren. Thema was Biologie van het allerkleinste.

  • VMBO en onderbouw havo en vwo

Vrijdag 9 en zaterdag 10 juni vindt de 4e NIBI-conferentie plaats voor vmbo en onderbouw havo en vwo in Lunteren: Sport en Beweging. De inschrijving hiervoor start op maandag 27 maart om 16:00 uur.
De conferentie word geroemd om de vele buitenworkshops, veldwerkworkshops en excursies en is praktischer van aard dan de januari-conferentie voor havo en vwo bovenbouw.

 

 

  • BASISONDERWIJS | 24 november 2017

Voor leerkrachten in het basisonderwijs organiseert Biologie Plus van het NIBI jaarlijks de landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie. Ieder jaar staat in het teken van een thema. Aan het eind van de dag gaan leerkrachten voldaan, met goed gevulde maag en vol met praktische lesideeën en duurzame materialen naar huis. Dit jaar vindt de 10e NWT-conferentie Duik in het Diepe plaats op vrijdag 24 november in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.