Wat we doen

Biologie Plus helpt basisscholen om structureel aan de slag te gaan met natuur, wetenschap en techniek. Dat doet Biologie Plus door voeding, gezondheid, duurzaamheid, natuur, milieu, wetenschap en techniek op simpele en praktische wijze aan te bieden. Voor scholen is het zelfs mogelijk te profileren tot Biologie Plus School. 

Nieuws, lesideeën, praktische tips en achtergrondverhalen verschijnen elke maand bij Biologie Plus online. Biologie Plus inspireert, motiveert en enthousiasmeert om natuur, wetenschap en techniek op praktische en boeiende wijze in de klas te brengen. Rechts bovenin kun je je aanmelden en blijf je altijd op de hoogte.

Wil je als school het liefst direct met een 56 lessen inclusief duurzame hands-on materialen aan de slag in groep 1 tot en met 8? Daarvoor kun je onze Basisklapper bestellen. Alle lessen maken onderdeel uit van de doorlopende leerlijn biologie, wetenschap en techniek. We werken met onderzoekend en ontdekkend leren, vanuit de leefwereld van de kinderen. Het sluit aan bij de kerndoelen welke bovendien verder uitgewerkt zijn tot 231 concrete doelen natuur, wetenschap en techniek die de basis vormen voor de leerlijn in het voortgezet onderwijs. 

3-daagse NWT training
Wil je snel aan de slag met goed natuur-, wetenschap en techniekonderwijs van groep 1 tot en met 8? Kom dan naar de 3-daagse NWT-training van Biologie Plus. Deze training is inclusief de Basisklapper en aanvullende NWT-lessen als pdf!

Als school kun je je ook profileren tot Biologie Plus School, daarmee kies je voor biologie als de basis. Een Biologie Plus School geeft hun leerlingen een voorsprong waar ze de rest van hun leven van profiteren. Je kunt als school zelf aangeven hoe je de Plus invult, bijvoorbeeld met techniek. 

NWT-conferentie
Jaarlijks organiseert Biologie Plus de NWT conferentie voor het basisonderwijs. Een leuk en leerzaam uitstapje voor het hele team. Met keuze uit 36 workshops en lezingen, een spetterende ochtendlezing en een sfeervolle avondlezing inclusief innovatieve Dinerborrel is het echt een dagje uit. Lees hier meer over de conferentie Actie = Reactie van 21 november 2014.

Heb je een specifieke vraag of wens? We werken op maat, mail daarom gerust naar bps@nibi.nl.