Wandelen in de natuur en Macrofotografie
21 mei Helmond

Niet tijdens de Week van de Biologie, maar wél heel leuk. Lopend door de natuur kunnen kleine dingen plotseling opvallen, een mosje, een bloem, een insect of andere details van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft. Zou je hier foto’s van willen maken, maar ontbreekt het je nog aan de kennis en kunde?

Iedereen

Lopend door de natuur kunnen kleine dingen plotseling opvallen, een mosje, een bloem, een insect of andere details van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft. Zou je hier foto’s van willen maken, maar ontbreekt het je nog aan de kennis en kunde? Onze macrofotograaf Marij Smeets, lid van de IVN fotowerkgroep Kiek Nauw wil je daar graag bij helpen. Zij kan je tijdens deze wandeling wellicht verder helpen.

Zij neemt je mee in de wereld van de kleine dieren en planten.

Na deze wandeling ga je naar huis met meer kennis en kunde over macrofotografie. Natuurlijk ook met prachtige foto’s die je nog meer zullen inspireren om naar buiten te gaan en het geleerde in de praktijk te brengen.

Het mooie van dichtbij-fotografie of macrofotografie is dat het onderwerp meestal niet wegvlucht en je dus voldoende tijd krijgt om op je gemak aan de slag te gaan. Je leert van alles over het gebruik van natuurlijk licht, scherptediepte, vlakverdeling, licht en kleur, beeldhoek, etc.

De wandeling duurt twee uur en de afstand die we lopen is enkele kilometers.

Iedereen kan mee doen. Je hebt er niet perse een dure camera voor nodig. Ook met een smartphone kun je dichtbij of macro fotograferen en gelden dezelfde basisregels.

Voor deze wandeling zijn maximaal 15 plaatsen beschikbaar. Vol is vol! Meld je aan via de website.

Ook bij minder goed weer gaat deze wandeling / workshop gewoon door.

Kosten: Gratis

Tijd & plaats


21 mei 09:00 - 12:00
Zilverschoonbeek 40 Helmond