Stoepplantjes Safari
23 mei - Hilversum

Het project Stoepplantjes, dat gestart is in de Hortus Botanicus Leiden, wil meer waardering kweken voor de wilde planten tussen de stoeptegels. Als je meedoet aan de Grote Week van de Biologie Challenge is het een tip om aan deze activiteit deel te nemen!

Iedereen

Het project Stoepplantjes, dat gestart is in de Hortus Botanicus Leiden, wil meer waardering kweken voor de wilde planten tussen de stoeptegels. Deze plantjes, die doorgaans als ongewenst onkruid worden gezien, om door gemeenten weggewerkt of verdelgd te worden, zijn nuttig: ze helpen de stad te verkoelen, ze bieden voedsel aan bestuivers en vogels en ze dragen bij aan de biodiversiteit.

Om hier aandacht aan te schenken heeft de Hortus het ‘botanisch stoepkrijten’ uitgevonden: je gaat op zoek naar deze waardevolle plantjes-tussen-de-stoeptegels en schrijft de naam erbij met stoepkrijt. Zo leer je de wilde flora in de stad beter kennen, en deel je deze kennis met voorbijgangers.

Wij gaan op dinsdagavond 23 mei op stoepplantjes safari in Hilversum binnenstad, voorzien van krijtjes en zoekkaart.

Aanvang: 19.00. Excursie duurt ~2 uur. Gratis deelname, maar wel vooraf aanmelden graag. Startplaats wordt aan de deelnemers bekend gemaakt.

Kosten: Vrijwillige bijdrage

Tijd & plaats


23 mei - 19:00 - 21:00
Hilversum