Scholierencollege van ecologie tot biomedische technologie
29 september - Groningen

Christiaan Both vertelt hoe hij camera's, rugzakjes en vogelpoep kan gebruiken om de evolutie van de bonte vliegenvanger te volgen en Patrick van Rijn legt uit hoe je materialen ontwikkelt waarmee je mensen beter kunt maken.

Onderwijs

Scholierencollege
Speciaal voor scholieren organiseert de Scholierenacademie een college over biologie, ecologie en biomedische technologie. Wat is eigenlijk het verschil tussen biologie en biomedische technologie? De studies lijken veel op elkaar, maar er zijn verschillen in de majors die je kunt kiezen. Ben je geïnteresseerd in ecologie dan kun je het beste voor biologie kiezen en vind je biomedische technologie leuk dan kun je beter Life Science & Technology gaan studeren. Vandaag vertellen twee wetenschappers over hun onderzoek: een ecoloog en een biomedisch technoloog. Een mooie kans om te ontdekken welke studie het best bij jou past!

Biomedische technologie - Patrick van Rijn
Je lichaam vertellen hoe om te gaan met ziekte of met schade aan het lichaam zoals een verwonding is meestal niet nodig. Soms kan het lichaam niet meer omgaan met ziekte of schade en dan is ingrijpen nodig, hiervoor worden vaak materialen gebruikt die onderdeel vormen van de oplossing. Deze materialen moeten worden ontwikkeld. Biomedical Engineering kijkt naar dit soort materialen.

Ecologie - Christiaan Both
Christiaan Both doet onderzoek naar de bonte vliegenvanger; een klein zwart-wit vogeltje dat ongeveer net zo groot is als een pimpelmees. Hij volgt de dieren met behulp van camera’s, rugzakjes en vogelpoep. Ben je benieuwd hoe dat precies in zijn werk gaat of wil je weten wat zijn onderzoeksresultaten zijn? Kom dan naar het scholierencollege!

Inschrijven
Inschrijven kan via de website van de scholierenacademie: www.rug.nl/education/scholierenacademie/activiteiten/scholierencolleges/2017_sc_biologie_lst

Meer info
www.rug.nl/education/scholierenacademie/activiteiten/scholierencolleges/2017_sc_biologie_lst

Vragen?
Heb je vragen of een opmerking? Stuur een mailtje naar H.s.vis@rug.nl

Tijd & plaats


29 september 13:00 - 15:00
, Groningen

Organisatie door Rijksuniversiteit Groningen

Contact: Helena Vis