Rondleiding AWZI (afvalwaterzuiveringsinstallatie) Kralingseveer: biologische waterzuivering
25 mei - Capelle aan den IJssel

Bij onze awzi wordt het afvalwater van huishoudens en bedrijven van een groot deel van Rotterdam en Capelle a/d IJssel schoongemaakt. Wil je weten hoe dit zuiveringsproces in het werk gaat? En ontdekken hoe we energie halen uit het slib uit het afvalwater? Kom dan naar deze rondleiding door onze zuiveringsexperts.

Onderwijs

Bij onze awzi wordt het afvalwater van huishoudens en bedrijven van een groot deel van Rotterdam en Capelle a/d IJssel schoongemaakt. Wil je weten hoe dit zuiveringsproces in het werk gaat? En ontdekken hoe we energie halen uit het slib uit het afvalwater? Kom dan naar deze rondleiding door onze zuiveringsexperts. Wist je dat het zuiveren van dit rioolwater helemaal biologisch gebeurt, door inzet van bacteriën? Tijdens de rondleiding zie je hoe we deze bacteriën in de watten leggen zodat ze voor ons aan het werk gaan om het afvalwater schoon te maken.

 

Deze excursie is bedoeld voor biologieleerlingen havo/vwo (mbo en hbo zijn ook welkom). Aanmelden kan via communicatie@hhsk.nl (t.a.v. dhr. N. van Laar). Exacte tijd in overleg.

Tijd & plaats


25 mei - 10:00 - 12:00
Rivium Promenade 27, Capelle aan den IJssel

Organisatie door Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard

Contact: Neeldert van Laar
Meer informatie: Website