Ontdek de wereldse natuur in de Botanische Tuinen Utrecht
11 mei -

Verken via het YouTubekanaal van Botanische Tuinen Utrecht de soortenrijkdom van de tuinen vanuit je luie stoel!

Iedereen

De Botanische Tuinen Utrecht huisvesten een schat aan bijzondere planten en insecten. Op het YouTubekanaal van Botanische Tuinen Universiteit Utrecht is het sinds kort mogelijk om de tuinen vanuit je luie stoel te verkennen.

 

Het kanaal wordt voornamelijk gevuld met de serie ‘Naar buiten met Van Buiten’. In 17 goed verteerbare afleveringen (die elk tussen de een en twee minuten duren) neemt Gerard van Buiten je mee langs allerlei onderdelen van de botanische tuin om je nieuwgierigheid te prikkelen. Amarant, chayote, ‘koekjesboom’… allerlei exotische planten komen voorbij. Ook de wondere insectenwereld wordt niet overgeslagen; er zijn onder meer filmpjes over de maanvlinder en wilde bijen. De tropische vlindertuin is zelfs in 360 graden te bekijken. Een instructiefilmpje om je eigen bijenhotel, natuurschilderij of stoeptuintje te maken zijn een paar van de recentere aanvullingen op het kanaal; het wordt regelmatig bijgewerkt.

 

Bekijk de filmpjes online, kies de plant of het insect dat je het meest aanspreekt, en ga op het internet op onderzoek uit om alles te weten te komen over je favoriet uit de botanische tuin!

Tijd & plaats


11 mei - -
,