Online rondleiding – Evolutie van planten
28 mei -

Tijdens deze online rondleiding krijg je een super snelle geschiedenisles door de complete evolutie van het plantenrijk; van de verovering van het land door algen en wolfsklauwen, tot de eerste gekleurde bloemen, tot de co-evolutie van orchideeën met insecten.

Iedereen

Planten kom je overal ter wereld tegen. Vandaag de dag zien we vooral bloemplanten, maar deze groep is eigenlijk pas laat in de geschiedenis ontstaan. Tijdens de Online rondleiding – Evolutie van planten krijg je een super snelle geschiedenisles door de complete evolutie van het plantenrijk.

 

De evolutie van planten hangt sterk samen met de evolutie van onze planeet en met de ontwikkeling van het dierenleven. Aan de hand van de plantencollectie van de Amsterdamse botanische tuin, neemt de Hortusgids je mee door miljoenen jaren geschiedenis; Van de verovering van het land door algen en wolfsklauwen, tot de eerste gekleurde bloemen, tot de co-evolutie van orchideeën met insecten.

 

 

De Online rondleiding – Evolutie van planten vindt plaats op 28 mei 2021 en begint om 13:00 uur, deelname kost €5,-.

 

De online rondleiding wordt via Jitsi gegeven. Deelnemers ontvangen de dag voor de rondleiding de benodigde informatie om in te loggen. Tijdens de rondleiding is er live de mogelijkheid om vragen te stellen aan de Hortus gids.

 

 

Tickets via deze link

Tijd & plaats


28 mei - 13:00 - 14:00
Digitale activiteit,