Natuurexcursie: Rondwandeling Bruuk, De Horst
29 mei - Groesbeek

Aanmelden noodzakelijk Op de tweede pinksterdag organiseert IVN een rondwandeling. We wandelen tussen het natuurgebied de Bruuk en het dorp De Horst. Dit is een prachtig stukje Nederland vlak bij de Duitse grens.

Iedereen

Aanmelden noodzakelijk

Op de tweede pinksterdag organiseert IVN een rondwandeling. We wandelen tussen het natuurgebied de Bruuk en Het dorp De Horst. Dit is een prachtig stukje Nederland vlak bij de Duitse grens. Niek Backus en Gabriel Zwart zijn de gidsen.

De Bruuk is een vrij nat natuurgebiedje. Het wordt gekenmerkt door een kleinschalige afwisseling van hooimoerassen, struwelen en natte bossen en wordt gevoed door kwelwater. Er komen ook bijzondere planten voor en op deze maandag gaan we onder andere kijken of we al orchideeën zien. We lopen een stukje door de Bruuk, maar gaan ook de omgeving bekijken, en dan met name de beken en watergangen langs de Bruuk. We komen onder andere ingrijpende aanpassingen tegen van waterlopen door mens en door dier!

De hele rondwandeling is ongeveer 5 km, waarbij we regelmatig even stil staan om iets toe te lichten. Al met al doen we er zo’n 2,5 uur over.

We starten bij in de bocht van de Ashorst om 10:00 uur. Rond 12:30 uur zijn we daar weer terug. Langs de weg is wat gelegenheid om auto’s neer te zetten.

tip: stevige schoenen mee, langs de beken is het terrein soms ongelijk en soms ook drassig.

Er kunnen maximaal 30 mensen mee. Als je meewilt graag aanmelden via gabriel.zwart@gmail.com

Kosten: Gratis

Tijd & plaats


29 mei - 10:00 - 12:30
Ashorst (niet ver van nummer 24, in de bocht) Groesbeek