Nachtcollege: De Stadsecoloog
04 oktober - Amsterdam

Een leerzaam college binnen het thema stad & natuur. Van 20 - 22 uur in het Kaslokaal.

Iedereen

4 oktober Nachtcollege over stadsecologie

De Nachtcollegereeks van 2018 staat in het teken van stad en natuur. Daarom maken we in dit eerste college kennis met de stadecologen van Amsterdam, Geert Timmermans en Anneke Blokker. Wanneer je aan de stad Amsterdam denkt, denk je waarschijnlijk eerst aan mensen, gebouwen of druk verkeer. Minder snel denk je aan de diversiteit van planten of dieren. Maar in Amsterdam leven al zo’n 10.000 verschillende diersoorten. Om al deze verschillende mensen, planten- en diersoorten op een goede manier samen te laten leven hebben we in Amsterdam de stadsecologen. Zij verzamelen dagelijks gegevens over in de stad voorkomende plant- en diersoorten. Ze signaleren de belangrijke trends en ontwikkelingen.
Stadsecologie is een vak discipline die zich in de laatste 25 jaar heeft ontwikkeld. Waar een ecoloog zich normaliter focust op ‘natuurlijke’ ecosystemen, richt de stadsecoloog zich op ‘door de mens gedomineerde’ ecosystemen. Van dorp tot grote stad.
Leer tijdens dit Nachtcollege meer over hun beroep. Wat doen de stadsecologen zoal? Welke dieren en planten leven er in Amsterdam en waar je deze kan spotten? en hoe kunnen wij als stadsbewoners bijdragen aan stadse biodiversiteit?

aanmelden en online tickets

Dit Nachtcollege vindt plaats op 4 oktober 2018 en begint om 20:00 uur.
Deelname bedraagt €12,50 inclusief een drankje.
Op vertoon van een studentenkaart kost het college €10,-.Aanmelden? Koop uw tickets online.
Voor vragen communicatie@dehortus.nl.

Tijd & plaats


04 oktober 20:00 -
Plantage Middenlaan 2a, Amsterdam

Organisatie door Hortus Amsterdam

Contact: Charlotte Vaissier
Meer informatie: Website