Avond-plantenwandeling Nieuwe Erven en Ruweeuwsels
22 mei - Nuenen

Ieder voorjaar organiseert IVN Nuenen op een aantal maandagavonden een plantenwandeling door natuurgebieden in en om Nuenen. Het is leuk om tijdens deze wandelingen een aantal planten te kunnen benoemen, maar meer nog gaat het om de beleving van de natuur en het landschap.

Iedereen

Ieder voorjaar organiseert IVN Nuenen op een aantal maandagavonden een plantenwandeling door natuurgebieden in en om Nuenen. Het is leuk om tijdens deze wandelingen een aantal planten te kunnen benoemen, maar meer nog gaat het om de beleving van de natuur en het landschap. Je bent van harte welkom om samen met onze natuurgidsen mee op pad te gaan.

Nieuwe Erven en Ruweeuwsels

Op maandagavond 22 mei organiseert bezoeken het gebied de Nieuwe Erven en langs de Ruweeuwsels. We wandelen over eeuwenoude zandpaden met een interessante bermbegroeiing richting het Wilhelminakanaal. Waar planten bloeien, zijn vaak ook insecten te vinden. Ook die krijgen onze aandacht. Wie weet horen we in dit gebied de geelgors zingen!

Praktische informatie

  • Om 19.00 uur vertrekken we met de fiets vanaf Het Klooster aan het Park naar het startpunt bij de kruising Lisvensedijk–Rullen 4a.
  • De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
  • Het gebied kan in het voorjaar erg nat zijn. Draag daarom waterdichte schoenen of laarzen.
  • Controleer bij thuiskomst altijd goed of je geen tekenbeet hebt opgelopen.

Aanmelden niet verplicht. Meer info via ivnnuenen@gmail.comKosten: Gratis

Tijd & plaats


22 mei - 19:00 -
Klooster aan het park bij de kruising Lisvensedijk - Rullen 4A Nuenen