Handen uit de mouwen (en in de klei) voor NLDoet!
28 mei - 29 mei

Op 28 en 29 mei steekt heel Nederland weer de handen uit de mouwen voor NLDoet. Naast schilderklussen en burendagen staan er ook een heleboel groene klusjes op het programma.

Iedereen

Op 28 en 29 mei steekt heel Nederland weer de handen uit de mouwen voor NLDoet. Naast schilderklussen en burendagen staan er ook een heleboel groene klusjes op het programma. Maak bijvoorbeeld je buurt vrij van zwerfafval of help een park of tuin bij het groenonderhoud. Zo kun je ook je bijdrage op 28 en 29 mei van een biologisch sausje voorzien!

 

NLDoet is de ideale gelegenheid om je buurtgenoten te leren kennen en samen je eigen straat of buurt mooier te maken. Zo maken de buurtgenoten van de Werf in Amsterdam tijdens NLDoet hun buurt vrij van zwerfafval, knappen ze de plantenbakken op en fleuren ze de buurt op door het planten van nieuw groen. Verzorgingstehuis Evean Lishof in Oostzaan staat te popelen om de buitenruimtes zomerklaar te maken. Heb jij groene vingers? Help dan mee om de bewoners van dit verzorgingstehuis een fijne buitenplek te geven. Uiteraard zijn er door het hele land nog veel meer van dit soort projecten te vinden.

 

Ook de aanleg van voedselbossen en andere oases van eetbaar groen zijn een populaire activiteit. Zo kun je het Natuurvriendenhuis Den Broam in Haaksbergen helpen bij de aanleg van hun belevingspad met mini-klimbos, een waterspeelplek en zelfs een ‘smulpad’, een langgerekt voedselbos met fruitbomen/-struiken en eetbaar groen. Later kun je meedoen aan georganiseerde pluktochten op dit smulpad, zodat je letterlijk de vruchten van je noeste arbeid kunt plukken! Op 28 & 29 mei 2021 willen de Geoliede Chaoten als onderdeel van Stadslandbouw project Noordoogst in Amsterdam een landje omtoveren tot pluktuin, met eetbare struiken en planten zoals druif, braam, framboos, bes, en kruiden. Dit landje zal onderhouden worden door een groep vrijwilligers. Help mee! Ook een financiële bijdrage is mogelijk als steun aan het Stadslandbouw project Noordoogst.

 

Heb jij meer met water dan met aarde? Stichting Vrienden Van Het Overbosch uit Voorhout gaat op de zaterdag aan de slag met ‘hun’ stukje natuur. Naast verversen van de zandpaden en weghalen van bladafval moet hier ook de sloot worden ontdaan van takken en rommel. Je natte voeten haal je dus hier!

 

Kijk op www.nldoet.nl voor nog veel meer (groene) activiteiten bij jou in de buurt!

Tijd & plaats


28 mei - 29 mei -
Heel Nederland,