Kom op het spoor van 555 soorten planten, bomen, struiken, kruiden en grassen in de openbare ruimte van Amsterdam-zuidoost
28 mei - Amsterdam

Kom op het spoor van 555 plantensoorten in Amsterdam-Zuidoost, te beginnen bij de 1e van 17 plantenwandelroutes in A'dam-Zuidoost, namelijk het Gaasperplaspark vanaf metrostation Gaasperplas onder leiding van plantenbiologe en auteur Tet Roetman. Een loep is beschikbaar voor gebruik. Kosten 10 euro p.p.; jeugd tot 15 jr. 5, kinderen tot 6 jr. gratis.

Iedereen

In aansluiting op het boek 'Bloemen in Amsterdam Zuidoost', Rijke flora in de openbare ruimte van een grote voorstad, door Tet Roetman, 1e en 2e druk in 2012 en 2013, bleek er belangstelling te zijn voor kleinere handzame plantengidsjes per groengebied in A'dam-Zuidoost. Dit heeft geresulteerd in 17 verschillende Plantenwandelroutes in A5-formaat zodat ze gemakkelijk in je zak zijn mee te nemen met de route in kleur aangegeven. Deze plantengidsjes bevatten gemiddeld 20 pagina's met foto's van het landschap, bomen, struiken, kruiden en grassen in winter-, voorjaar- en zomerbeeld. Het gaat er tijdens de flora-excursies vooral om u de schoonheid, de diversiteit en het nut van de planten, de 'rijkdom' van de flora in A'dam-Zuidoost, te laten zien. Dat is immers wat hier aanwezig is, - of niet!

Inschrijving:
De excursie heeft een maximum aantal van 10 deelnemers. Om je aan te melden voor deze activiteit kun je een mailtje sturen naar: e.roetman@planet.nl.

 

Tijd & plaats


28 mei - 10:30 - 12:00
Gaasperplaspark Amsterdam-Zuidoost vanaf metrostation Gaasperplas, Amsterdam, Amsterdam

Organisatie door Bureau Bio-'logic'

Contact: Tet Roetman