Excursie Bergse Plassen: waterkwaliteit, vissoorten, ecologische balans
23 mei Rotterdam

Waarom zetten we jonge snoeken over van de paaiplaats naar de Bergse Plassen? De hoeveelheid en soorten waterplanten, vissen en andere waterdieren in een plas en nog allerlei andere factoren bepalen de waterkwaliteit van een plas. In deze excursie leren jullie hier alles over.

Onderwijs

Waarom zetten we jonge snoeken over van de paaiplaats naar de Bergse Plassen? De hoeveelheid en soorten waterplanten, vissen en andere waterdieren in een plas en nog allerlei andere factoren bepalen de waterkwaliteit van een plas. In deze excursie leren jullie hier alles over. Onze expert en adviseur waterkwaliteit van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard neemt jullie mee naar buiten en geeft jullie een kijkje achter de schermen van het waterschap. Trefwoorden: ecologische balans, waterkwaliteit, visstand, vismigratie, snoeken, paaiplaats, biologie, blauwalg, nutriënten, plassen.

Aanmelding en informatie via communicatie@hhsk.nl, gericht aan dhr. N. van Laar. In overleg kan de excursie eventueel op een ander moment plaatsvinden.

Tijd & plaats


23 mei 13:00 - 15:00
Berg en Broekpark, Bergse Achterplas, Rotterdam, Rotterdam

Organisatie door Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Contact: Neeldert van Laar
Meer informatie: Website