Excursie Bergse Plassen: waterkwaliteit, vissoorten, ecologische balans
22 mei - Rotterdam

Waarom zetten we jonge snoeken over van de paaiplaats naar de Bergse Plassen? De hoeveelheid en soorten waterplanten, vissen en andere waterdieren in een plas en nog allerlei andere factoren bepalen de waterkwaliteit van een plas. In deze excursie leren jullie hier alles over.

Onderwijs

Waarom zetten we jonge snoeken over van de paaiplaats naar de Bergse Plassen? De hoeveelheid en soorten waterplanten, vissen en andere waterdieren in een plas en nog allerlei andere factoren bepalen de waterkwaliteit van een plas. In deze excursie leren jullie hier alles over. Onze expert en adviseur waterkwaliteit van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard neemt jullie mee naar buiten en geeft jullie een kijkje achter de schermen van het waterschap. Trefwoorden: ecologische balans, waterkwaliteit, visstand, vismigratie, snoeken, paaiplaats, biologie, blauwalg, nutriënten, plassen.

Aanmelding en informatie via communicatie@hhsk.nl, gericht aan dhr. N. van Laar. In overleg kan de excursie eventueel op een ander moment (ook buiten de Week van de Biologie) plaatsvinden. In principe vindt de excursie plaats van 08:30 tot uiterlijk 11:30.

Tijd & plaats


22 mei - 08:30 - 11:30
Berg en Broekpark, Bergse Achterplas, Rotterdam Rotterdam