De Grote Radijzenwedstrijd 2023
23 maart - 29 mei

Ga ook dit jaar de strijd aan en kweek de grootste radijs van 2023!

Iedereen

Rood van buiten, wit van binnen. Met zijn pittige, maar sappige karakter is deze bolvormige wortel heerlijk op brood of in een salade. En dat niet alleen. Ze zijn ook nog eens heel eenvoudig en leuk zelf te kweken. Na een fantastisch debuut in 2021 en veel enthousiaste reacties in 2022 organiseren wij samen met onze partners dit jaar de derde editie van de grote radijzenwedstrijd.

 

Kweek jij de grootste radijs van 2023?

  • Kweek je eigen grote radijs met radijszaadjes, in de volle grond of in een pot. Zie hier tips voor hoe je radijs het beste kan kweken: https://makkelijkemoestuin.nl/kennisbank/reuzen-radijs-zaaien-en-kweken
  • Oogst je radijs, maar niet te vroeg: het gaat om de grootte, niet om de smaak!
  • Als je tevreden bent met de grootte, oogst de radijs. Verwijder het loof en maak een foto naast een liniaal. Zorg dat de radijs en de liniaal goed zichtbaar zijn.
  • Weeg de radijs en fotografeer je radijs op de weegschaal. Zorg ervoor dat de weegschaal goed af te lezen is op de foto.
  • Stuur je foto's en het gewicht van de radijs in vóór het einde van de Week van de Biologie (maandag 29 mei). Dit kan via Facebook of Instagram (@instituutvoorbiologie) of door te mailen naar weenink@nibi.nl*.

*Door deelname aan de wedstrijd geef je het Nederlands Instituut voor Biologie toestemming om jouw ingestuurde foto te gebruiken op onze website en sociale-mediakanalen, uiteraard met naamsvermelding.


Wat kun je winnen?
De grote radijzenwedstrijd is onderdeel van de Week van de Biologie, waarin we heel Nederland laten zien hoe leuk en belangrijk biologie is. Maar natuurlijk kan een beetje extra motivatie geen kwaad. De kweker van de grootste radijs wint bijvoorbeeld een boek van de Makkelijke Moestuin! Later zullen we meer mooie prijzen bekend maken...

 

Tijd & plaats


23 maart - 29 mei -