De Grote Radijzenwedstrijd 2022
31 maart - 29 mei

Ga ook dit jaar de strijd aan en kweek de grootste radijs.

Iedereen

Rood van buiten, wit van binnen. Met zijn pittige, maar sappige karakter is deze bolvormige wortel heerlijk op brood of in een salade. En dat niet alleen. Ze zijn ook nog eens heel eenvoudig en leuk zelf te kweken. Na een fantastisch debuut in 2021 organiseren wij samen met onze partners dit jaar de tweede editie van de grote radijzenwedstrijd.

 

Kweek jij de grootste radijs van 2022?

  • Kweek je eigen grote radijs met radijszaadjes, in de volle grond of in een pot. Zie hier tips voor hoe je radijs het beste kan kweken: https://makkelijkemoestuin.nl/kennisbank/reuzen-radijs-zaaien-en-kweken
  • Oogst je radijs, maar niet te vroeg: het gaat om de grootte, niet om de smaak.
  • Als je tevreden bent met de grootte, oogst de radijs. Verwijder het loof en maak een foto naast een liniaal. Zorg dat de radijs en de liniaal goed zichtbaar zijn.
  • Weeg de radijs en fotografeer je radijs op de weegschaal. Zorg ervoor dat de weegschaal goed af te lezen is op de foto.
  • Stuur je foto en het gewicht van de radijs in vóór het einde van de Week van de Biologie (zondag 29 mei). Dit kan via Facebook of Instagram (@instituutvoorbiologie) of door te mailen naar bonnink@nibi.nl*.

*Door deelname aan de wedstrijd geef je het Nederlands Instituut voor Biologie toestemming om jouw ingestuurde foto te gebruiken op onze website en sociale-mediakanalen, uiteraard met naamsvermelding.


Wat kun je winnen?

De grote radijzenwedstrijd is onderdeel van de Week van de Biologie, waarin we heel Nederland laten zien hoe leuk en belangrijk biologie is. Maar natuurlijk kan een beetje extra motivatie geen kwaad. De grootste radijs wint namelijk een grootse prijs! De winnaar ontvangt vijf vrijkaarten voor Naturalis, waarmee een dag vol verwondering voor de natuur gegarandeerd is.

Ook kiest de winnaar uit een van de boeken van de Makkelijke Moestuin om een nieuw moestuinavontuur te kunnen beginnen. In het boek ‘De Makkelijke Moestuin 2.0’ ontdek je alles over het Makkelijke Moestuin systeem en stap-voor-stap begeleiding van 33 basisgroentes waarmee er niks meer mis kan gaan. In ‘Het grote Makkelijke Moestuin kinderboek’ ontmoet je Roos en Seb die alles leren over de moestuin van Jelle. 

Was jouw radijs net niet de grootste? Niet getreurd, want voor de tweede en derde plek hebben we grote thuisnatuurklooiboek (met dank aan Naturalis) en een leuk verrassingspakket van Hazera.  

 

Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door: Naturalisde Makkelijke Moestuin en Hazera

Tijd & plaats


31 maart - 29 mei -
,

Organisatie door NIBI in samenwerking met Naturalis, de Makkelijke Moestuin en Hazera

Contact: Shira Bonnink
Meer informatie: Website