BioBlitz Apenheul
22 mei - 29 mei Apeldoorn

Apenheul organiseert dit jaar wederom een BioBlitz: een onderzoek naar de lokale biodiversiteit. In deze week inventariseren experts de aanwezigheid van diverse diersoorten rondom de insectenmuur van 100+ meter lang.

Onderwijs

In de week van de Biologie organiseert Apenheul na het succes van vorig jaar weer een BioBlitz: een onderzoek naar de lokale biodiversiteit. Hoe groter de biodiversiteit (dus hoe meer verschillende soorten), hoe gezonder een leefgebied. Speciaal voor deze BioBlitz inventariseren experts op het gebied van onder andere zoogdieren, reptielen, amfibieën, insecten en vogels de aanwezigheid van deze diersoorten rondom de insectenmuur van 100+ meter lang. Dus als je hier mensen aandachtig ziet speuren, dan weet je waarom!

Voor de Apenheul Bioblitz 2023 zijn experts op het gebied van verschillende diertaxa benaderd door Apenheul. Voor nu kunnen bezoekers niet deelnemen aan de Bioblitz, maar ze kunnen deze week wel de experts in actie zien tijdens het inventariseren. Het doel van onze BioBlitz is meer aandacht en liefde voor de lokale biodiversiteit!