Aan de slag met een Smaakmissie!
23 mei - 27 mei

Ga op Smaakmissie! In deze interactieve lesmodules leren leerlingen alles over de herkomst van hun eten. Ze gaan zowel binnen als buiten op avontuur. Er zijn twaalf Smaakmissies beschikbaar!

Onderwijs

Via het digibord worden leerlingen uitgedaagd een missie op te lossen. Deze missie loopt als rode draad door de lesmodule.
Er zijn twaalf Smaakmissies die verdeeld zijn over de groepen. Elke Smaakmissie bestaat uit een introductie van de missie, lessen in de klas, een excursie, een huiswerkopdracht in de winkel en een kookopdracht.

De volgende Smaakmissies zijn geschikbaar:
● Brood groep 1-2
● Moestuin groep 1-4
● Zuivel groep 3-4
● Zuivel groep 5-6
● Vlees, vis, peulvruchten, ei en noten groep 5-6
● Fruit groep 5-6
● Drinken groep 5-6
● Groente groep 7-8
● Olie en vet groep 7-8
● Aardappelen, rijst en pasta groep 7-8
● Voedselverspilling groep 7-8
● Avontuurlijke eiwitten met VR-excursie! groep 7-8

De Smaakmissies zijn volledig digitaal en gratis te gebruiken. Smaakmissies zijn onderdeel van het programma Smaaklessen, ontwikkeld door Wageningen University & Research.

Tip: leen tijdens de Week van de Biologie een Smaakleskist bij de Smaakmissie vanuit 1 van onze 100 uitleenpunten

Tijd & plaats


23 mei - 27 mei 08:30 - 15:30
,

Organisatie door Smaaklessen

Contact: Els van Coeverden
Meer informatie: Website